Nieuws

Presentatie Arbeidsmarktbarometer 2014

Afgelopen dinsdag 28 oktober 2014 vond de 1e editie van het Noord-Hollands Arbeidsmarktcongres plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. Het congres, georganiseerd door STAN Projecten in samenwerking met PDZ Uitzendbureau, geeft ondernemers de ruimte zich uit te spreken en te discussiëren over thema’s als arbeidsmobiliteit, de arbeidsmarkt in de praktijk en flexibiliteit vanuit de werkgever gezien. Ter gelegenheid van deze bijeenkomst zijn professoren, politici en ondernemers uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.

 

STAN (Stichting Arbeidsmarktstrategie Noordwest Holland) Projecten, aandeelhouder van PDZ Uitzendbureau, heeft SEO opdracht gegeven onderzoek uit voeren over hoe de Noord-Hollandse arbeidsmarkt ervoor staat in 2014 en 2015. Een aantal bevindingen uit het onderzoek genaamd de Arbeidsmarktbarometer zijn dat Noord-Holland zich naar verwachting voorzichtig herstelt van de opeenvolgende crises, maar dat groei van de werkgelegenheid nog uit blijft in 2014 en 2015. Ondanks de ruime arbeidsmarkt ervaart een kwart van de ondernemers in Noord-Holland problemen bij het werven van personeel. Noord-Hollandse ondernemers zijn voornamelijk ontevreden over jongere medewerkers. Het verbeteren van de aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt is een belangrijke uitdaging, ook voor werkgevers.

 

De resultaten zijn tijdens het congres gepresenteerd. Voor wie hier niet bij is geweest, maar wel geïntegreerd is in de resultaten kan het volledige verslag via onderstaande link downloaden.

STAN Arbeidsmarktbarometer 2014 Noord-Holland.pdf