Nieuws

FPTC opent praktijkvoorziening foodprocestechniek

Recent is de techniek campus aan het Jonkerplantsoen te Zaandam uitgebreid met een praktijkvoorziening voor de (food) procestechniek. Op donderdag 17 april vond de officiële opening plaats in het bijzijn van initiatiefnemers en belanghebbenden.

Het inrichten van het praktijklokaal is een initiatief van de stichting Food & Proces Tech Campus (FPTC). FPTC heeft als doelstelling het imago van de procestechniek en foodindustrie onder jongeren te verbeteren en daarmee de instroom in de Mbo-opleiding procestechniek te bevorderen. Het inrichten van een praktijklokaal, waar jongeren kennis kunnen maken met de wereld van de procestechniek, was een grote wens van de deelnemende bedrijven. Daarmee kunnen zij het praktijkdeel van het onderwijs ondersteunen, naast het geven van gastlessen, rondleidingen en het beschikbaar stellen van stageplaatsen.

PDZ ondersteunt het initiatief sinds 2013, met een jaarlijkse financiële bijdrage, en actieve deelname in de werkgroep communicatie. “De proces- en foodindustrie is sinds de oprichting al een belangrijke partner voor onze organisatie. PDZ zet zich dan ook graag in om de carrièremogelijkheden in de procesindustrie, voor jongeren die in de fase van beroepskeuze zitten, concreet te maken.” Ook spant PDZ zich in om meer bedrijven bij het initiatief aangesloten te krijgen. “Wij zijn er van overtuigd dat de sector door het bundelen van de krachten een groeiende factor in de regio zal blijven” aldus Timo de Regt, Algemeen directeur van PDZ Uitzendbureaus BV.